Ingrediente:
un piept pui (550 gr.)
6 cartofi potriviți
două cepe
două ouă
o legătură mărar
vegeta, piper
pesmet
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat. Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare, se lasă la răcit, se curăță, se dau prin răzătoarea mare și se pun într-un castron.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se adaugă carnea, ceapa, ouăle, mărarul, vegeta, piper și se amestecă. Se lasă la frigider 15-20 de minute.
Se pune pesmet într-o farfurie.
Se ia o lingură din compoziție, se pune în pesmet și cu mâna se formează crochete, mai mici sau mai mari. Se prăjesc în ulei până se rumenesc pe toate părțile.
Se scot pe hârtie absorbantă.
Se servesc cu orice fel de garnitură și salată sau murături.
sursa: bucataras.ro