Ziarul electronic al arădenilor

Cotlet de porc cu sos de muștar

Ingrediente:

6 felii de cotlet (cu os sau fără os)

sos picant

o lingură pastă de paprika

1/2 pahar de vin alb

50 grame margarină

condiment pentru carne de porc

două linguri muștar

o cutie de smântână dulce pentru gătit

sare, piper, usturoi pisat,

Mod de preparare:

Se condimentează bine feliile de carne cu sare, piper, usturoi pisat și pastă paprika, după preferință cu sos picant. Se toarnă vinul alb și se dă la rece, acoperite pentru cel putin două ore.

În tigaie se pune margarina la încălzit și se pun feliile de cotlet să se prăjească la foc mediu, întorcându-le pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas și în sosul lăsat de carne în tigaie se aduagă marinata în care au stat feliile de carne.

Se adaugă apoi conținutul cutiuței de condiment pentru carne, amestecând continuu cu un tel. Apoi se trece sosul rezultat prin strecurătoare și se pune iar în tigaie să fiarbă, amestecând mereu. Se pune apoi muștarul, și la final smântâna. Se adaugă feliile de carne și se mai lasă cca două minute. Se adaugă piper proaspăt măcinat la final.

Se poate servi și cu garnituri diverse.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.