Ziarul electronic al arădenilor

Conopidă cu pesmet şi smântână

Ingrediente:

o conopidă (potrivit de mare)

150 g pesmet

4 linguri de ulei (pentru pesmet)

4 linguri de ulei (pentru finalul preparaturlui)

sare, piper după gust

200 ml smântână

cimbru uscat (pentru ornat)

Mod de preparare:

Curăţăm conopida de frunzele exterioare şi tăiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida în bucheţele potrivite (de mărimea caiselor) şi le spălăm sub un jet puternic de apa rece. Fierbem conopida în aburi sau în apă cu sare, timp de aproximativ 20 minute. Scurgem bine de apă.

Călim pesmetul în ulei până devine brun-maroniu. Presărăm pesmetul peste conopidă, sărăm, piperăm după gust şi mai adăugăm 4 linguri de ulei. Amestecăm uşor toate ingredientele pentru a nu sparge bucheţelele. Deasupra punem smântână rece şi cimbru uscat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.