Ingrediente:
cca. un kg coaste cărnoase
cca. un kg. roşii de grădină
usturoi
sare
condimente pentru carne de porc
ulei de măsline
Mod de preparare:
Se porţionează coastele, se spală şi se usucă cu un şervet, se dau cu sare şi se pun în tigaie câteva minute, pe o parte şi pe alta, cât să-şi schimbe culoarea. Apoi se scot pe o farfurie şi se lasă până se pregătesc roşiile şi usturoiul.
Se decojesc roşiile şi se taie bucăţi mai mici, usturoiul curăţat se taie mărunt.
Se ia o cratiţă de ceramică, se aşează coastele după ce se condimentează cu condimente, se stropesc cu puţin ulei de măsline, se adaugă roşiile şi usturoiul. Se introduce cratiţa la cuptor, la foc mediu pentru două ore şi jumătate, până se pătrunde bine carnea.
Se servesc cu garnitură şi salată.
Sursa: bucataras.ro