Ingrediente:
20 de ciuperci de mărime medie
crutoane de pâine
spanac
sos de soia (opţional)
praz
ţelină
ulei de măsline
usturoi mărunţit
Mod de preparare
Se curăţă şi se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun într-un vas termo-rezistent şi se pune în ele puţin ulei de măsline. Se lasă în cuptor până se înmoaie.
Se fierbe spanacul, apoi se scurge. În acelaşi vas, unde a mai rămas puţina apă în care a fiert spanacul, se pune usturoiul şi uleiul la fiert. Se adaugă apoi şi prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci şi ţelina tocată. Se lasa amestecul pe foc timp de 10 minute.
Se adaugă spanacul fiert, crutoanele, puţină apă şi ulei de măsline. Se ţin pe foc până se formează o umplutură suficient închegată.
Se umplu ciupercile cu acest amestec, apoi se lasă la cuptor încă 10-15 minute. Se servesc calde.