Ziarul electronic al arădenilor

Ciuperci umplute cu spanac

Ingrediente:

20 de ciuperci de mărime medie

crutoane de pâine

spanac

sos de soia (opţional)

praz

ţelină

ulei de măsline

usturoi mărunţit

Mod de preparare

Se curăţă şi se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun într-un vas termo-rezistent şi se pune în ele puţin ulei de măsline. Se lasă în cuptor până se înmoaie.

Se fierbe spanacul, apoi se scurge. În acelaşi vas, unde a mai rămas puţina apă în care a fiert spanacul, se pune usturoiul şi uleiul la fiert. Se adaugă apoi şi prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci şi ţelina tocată. Se lasa amestecul pe foc timp de 10 minute.

Se adaugă spanacul fiert, crutoanele, puţină apă şi ulei de măsline. Se ţin pe foc până se formează o umplutură suficient închegată.

Se umplu ciupercile cu acest amestec, apoi se lasă la cuptor încă 10-15 minute. Se servesc calde.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.