Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureat 2014: Perle de la simularea de la română

fotoProfesorii au rămas din nou cu un gust amar după ce au citit perlele pe care unii elevi le-au putut scrie în lucrările lor, anunţă Pro TV.

Mai jos puteți citi câteva dintre explicațiile elevilor atunci când au avut de comentat una dintre operele lui Liviu Rebreanu.

„Ion se iubea cu Florica noaptea pentru că ziua era prea cald“.

„Ana era o femeie plictisitoare, nu știa să-l atragă pe Ion și se lua mereu de el. Dar și el era prea obsedat să lucreze pământul, pentru că era un țăran în adevăratul sens al cuvântului și în plus avea și amantă“.

„Daca aveau și ei un club în sat, un restaurant, ceva, să se mai distreze poate că nu se mai certau așa des și Ion nu îi mai făcea felul“.

Nici personajele lui Caragiale n-au fost înțelese de toti liceenii. Unii îl văd pe Dl Goe ca pe ”un copil fitzos cum sunt șmecherașii de Dorobanti”. Alții îl consideră un model.

„Mie mi-a placut de dl Goe pentru că era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stăteau drepți când deschidea el gura. Nu ca mama să mă certe mereu“.

„Eu cred că personajele nu erau atât de proaste, dar autorul a vrut să ne distreze pe noi când îi citim lucrarea“, scrie un elev despre eroii din piesa ”O scrisoare pierduta”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.