Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă din costiță de porc

Ingrediente:

8-10 buc. costiță de porc afumată

două cepe

2 morcovi

un păstârnac

o țelină

3-4 cartofi mari

3-4 roșii

bulion

o legătură pătrunjel

leuștean

cimbru

o legătură mărar

aprox un litru bors

Mod de preparare:

Bucățile de costiță se spală și se pun la fiert într-o oală cu 3-4 l apă. Când a dat în fiert se spumează bine, se adaugă ceapă tăiată mărunt, apoi morcovul, păstârnacul și țelină tăiate cubulețe mici. Se fierbe la foc potrivit cam 20-30 min după care se adaugă roșiile tăiate cubulețe.

Când carnea este pătrunsă se adaugă cartofii tăiați cubulețe, mărarul și pătrunjelul tocate marunt, cimbrul și o parte din leuștean și bulion, după care se pune borșul. Se mai dă în câteva clocote și se potrivește gustul cu sare. Se ia de pe foc și se pune restul de leuștean.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.