Ingrediente:
8-10 buc. costiță de porc afumată
două cepe
2 morcovi
un păstârnac
o țelină
3-4 cartofi mari
3-4 roșii
bulion
o legătură pătrunjel
leuștean
cimbru
o legătură mărar
aprox un litru bors
Mod de preparare:
Bucățile de costiță se spală și se pun la fiert într-o oală cu 3-4 l apă. Când a dat în fiert se spumează bine, se adaugă ceapă tăiată mărunt, apoi morcovul, păstârnacul și țelină tăiate cubulețe mici. Se fierbe la foc potrivit cam 20-30 min după care se adaugă roșiile tăiate cubulețe.
Când carnea este pătrunsă se adaugă cartofii tăiați cubulețe, mărarul și pătrunjelul tocate marunt, cimbrul și o parte din leuștean și bulion, după care se pune borșul. Se mai dă în câteva clocote și se potrivește gustul cu sare. Se ia de pe foc și se pune restul de leuștean.
sursa: bucataras.ro