Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de varză cu smântână

Ingrediente:

o varză mică

un morcov

o ceapă

un ardei roșu

o lingură făină albă

o lingură boia roșie ardei

200 gr. slănină afumată cu șoric

200 gr. smântână

50 ml. ulei

sare

pătrunjel verde

Zeamă lămâie – opțional

Mod de preparare:

Varza se taie fideluță. Restul legumelor se curăță, se spală și se taie cubulețe.

Se călesc ușor în ulei, ceapa, morcovul și ardeiul. Se adaugă făina albă și boiaua roșie. Se amestecă și se diluează cu apă. Se completează cu apă (2-3 litri) după care se  pune varza  și slănina feliată. Se sărează.

Se fierbe 15-20 minute până morcovul este pătruns.

Dregeți ciorba cu smântâna și se presară la servire pătrunjel verde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.