Ingrediente:
o varză mică
o ceapă potrivită
un morcov
3 ardei diferit colorași
două roșii
o foaie de dafin
3 linguri de ulei
câteva boabe de piper negru
mărar uscat, cimbru uscat
pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui și se taie bucățele. Se curăță legumele și se spală. Ceapa și ardeiul se taie cubulețe, morcovul se taie rondele. Varza și roșiile se trec prin robot.
Se prăjesc bucățelele de piept de pui în 3 linguri de ulei până își schimbă culoarea (cca 5 minute). Se adaugă ceapa, ardeiul și morcovul, și se mai călesc alte 5 minute.
Se toarnă cca 3 l apă rece în oală peste ingredientele deja călite, boabele de piper, foaia de dafin și se lasă să fiarbă la foc potrivit cca. 15-20 min. Se adaugă apoi varza și roșiile trecute prin robot. Se lasă să fiarba alte 20 min. la foc potrivit.
Se adaugă mărar și cimbru uscat după gust iar la final, după stingerea focului, pătrunjel verde tocat.
Se lasă 5 minute oala acoperită să se întrepatrundă aromele și se servește.
sursa: bucataras.ro