Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de văcuţă cu ţelină

Ingrediente:

500 g carne vită cu os

2 morcovi

o rădăcină de pătrunjel

o ţelină

2 cartofi mici noi

o ceapă medie

un ardei roşu

un ardei galben

o lingură de bulion sau 3 de suc de roşii

sare

zeamă de lămâie

o legătură mare de ţelină (verdeaţă)

Mod de preparare:

Carnea de vita se spală, se taie cubuleţe şi se lasă să dea un clocot în apa fiartă.

Într-o oală sub presiune se pune la fiert carnea până este aproape gata. Se adaugă zarzavatul, ceapa, ardeii tocaţi mărunt, bulionul, sare după gust şi lasă să mai fiarbă 30 minute. Între timp se curăţă şi spală cartofii, taiem cubuleţe mici şi mai lasă la fiert câteva minute. După ce se stinge focul se adaugă zema de lămâie (după gust) şi ţelină verde tocată mărunt.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.