Ingrediente:
cca 500gr. afumatură (piept de porc)
500 gr. spanac proaspăt
1/2 borcan legume pentru ciorbe (morcov, păstârnac, țelina, ardei gras)
două linguri de ulei
sare și piper după gust
două fire ceapă verde
mărar verde
1/2 cutie roșii pasate
oregano în oțet (o linguriță)
Mod de preparare:
Se spală spanacul în mai multe ape și se taie fâșii.
Ceapa verde se spală, se taie rondele, apoi se călește în două linguri de ulei 2-3 minute.
Se adaugă și bucățile de afumatură, se prăjesc împreună cu ceapa, apoi se pun cca. 3l apă rece, sare și piper și se lasă să fiarbă până intră furculița ușor în carne.
Se adaugă spanacul, roșiile pasate, zarzavatul din borcan și se mai lasă la fiert încă 20 minute.
La final se presară mărar verde tocat și se adaugă o linguriță de oregano în oțet.
Se lasă cca. 5 minute oala acoperită să se întrepătrundă aromele, apoi se servește.
sursa: bucataras.ro