Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de pui cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

300 gr. varză de Bruxelles

două aripi găină de casă sau pui

un morcov

o ceapă

o tijă de țelină

un cartof

o lingură pastă ardei roșu

un pahar suc roșii

o foaie dafin

o linguriță piper boabe

o tijă mărar

sare

codițe de ceapă verde

zeamă de lămâie (opțional)

Mod de preparare:

Se pun la fiert în doi litri de apă aripile, morcovii tăiați rondele, țelina tăiată bucăți, ceapa întreagă, sare, foile de dafin, piperul, mărarul uscat și pasta de ardei.

După 20 de minute se ia oala de pe foc se adaugă cartofii și verzele de Bruxelles tăiate în două. Se pune la fiert încă 10 minute și se adagă sucul de roșii.

Ciorba se poate acri cu zeamă de lămâie, iar la servire se adaugă codițe de ceapă verde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.