Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de porc cu tarhon

Ingrediente:

carne de porc

morcov

țelină

ceapă

dovlecel

sare

100 gr. smântână

două ouă

tarhon (zeamă și frunze)

orez

pătrunjel

2 cartofi

Mod de preparare:

Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se pune într-o oală puțin ulei și se călește pe rând ceapa tăiată fideluțe, morcovul, țelina, dovlecelul, se adaugă carnea și o cană de apă. Se lasă să dea în clocot și completează cu apă. Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se adaugă în ciorbă când carnea este aproape fiartă împreună cu o mână de orez.

Ouăle întregi se bate împreună cu smântâna și cu zeama din ciorbă și se adaugă peste ciorbă. Se stinge focul și se pun câteva linguri de zeamă de tarhon și frunze tăiate mărunt. Se potrivește de sare.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.