Ingrediente:
700 g carne de porc tăiată cubuleţe
un morcov
o legătură ceapă verde
două cepe albe
un ardei capia roşu
o jumatate de ardei gras
sare, piper după gust
un ou
300 g zarzavaturi pentru ciorbe
6 linguri de oţet balsamic
o legătură de leuştean verde
30 ml ulei
6 cartofi noi
Mod de preparare:
Legumele se curăţă, se spală şi se toacă. Carne se spală. Se pune uleiul la încins în oala de ciorbă. Când începe să se înfierbânte uleiul se adaugă ceapa albă, morcovul, ardeiul. Se lasă 3-5 minute la sotat. Se pune sare şi piper. Se pune carnea şi ceapa verde. Se lasă la călit până îşi schimbă culoarea carnea devine albicioasă-rumenie. Peste acestea se pun cartofii. Se amesteca bine toate ingredientele în oală. Se adaugă apa şi se lasă la fiert. După ce toate au fiert (se mai completează cu apă, după caz), se pun roşiile. Se lasă să fiarbă încă 10 minute.
La final se bate un ou cu 6 linguri de oţet balsamic şi se adaugă în ciorbă. Se toacă leuşteanul verde mărunt şi se pune în ciorbă.
sursa: bucataras.ro