Ingrediente:
2 cartofi
un morcov
o rădăcină păstârnac
o rădăcină pătrunjel
o țelină mică
o ceapă
un ardei
200 ml. suc de roșii
un ou
două linguri fidea mărunțită
sare
leuștean
Mod de preparare:
Ceapa împreună cu rădăcinoasele se toacă mărunt. Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală de 3 litri. Când dă apa în clocot se adaugă legumele.
După 10 minute de fiert se adaugă cartofii cuburi mici. Când furculița pătrunde ușor în morcov se adaugă sucul de roșii.
Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se adaugă fideaua.
Se ia un polonic de zeamă și se pune la răcit.
Într-un castron se bate oul și se pune peste el zeama din ciorbă răcită. Compoziția se pune în oala cu ciorbă și se amestecă repede.
Apoi se adaugă și leușteanul tocat.
Se serveste caldă.
sursa: bucataras.ro