Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de legume cu ou

Ingrediente:

2 cartofi

un morcov

o rădăcină păstârnac

o rădăcină pătrunjel

o țelină mică

o ceapă

un ardei

200 ml. suc de roșii

un ou

două linguri fidea mărunțită

sare

leuștean

Mod de preparare:

Ceapa împreună cu rădăcinoasele se toacă mărunt. Se pun la fiert 2 litri de apă într-o oală de 3 litri. Când dă apa în clocot se adaugă legumele.

După 10 minute de fiert se adaugă cartofii cuburi mici. Când furculița pătrunde ușor în morcov se adaugă sucul de roșii.

Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se adaugă fideaua.

Se ia un polonic de zeamă și se pune la răcit.

Într-un castron se bate oul și se pune peste el zeama din ciorbă răcită. Compoziția se pune în oala cu ciorbă și se amestecă repede.

Apoi se adaugă și leușteanul tocat.

Se serveste caldă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.