Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de legume cu afumătură

Ingrediente:

două fâşii bacon uşor afumat (250 gr)

o ceapă potrivită

2 morcovi potriviţi

2 ardei roşii

5-6 cartofi

jumătate ardei iute

o foaie de dafin

două linguri pastă de roşii

3 linguri de ulei

sare şi piper după gust

verdeţuri (tarhon din oţet, pătrunjel verde tocat)

Mod de preparare:

Baconul se taie bucăţele şi se prăjeşte în 3 linguri de ulei până devine rumen. Se toacă mărunt morcovul, ceapa şi ardeiul (inclusiv cel iute), se adaugă peste bacon în oală, se lasă să se călească uşor apoi se adaugă cca 3 l apă, sare şi piper după gust, foaia de dafin.

Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe. Se adaugă în oală şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se pătrund.

Se adaugă pasta de tomate iar la final verdeaţa tocată.

Se lasă câteva minute oala acoperită după ce s-a oprit focul pentru ca aromele să se întrepătrundă, apoi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.