Ingrediente:
2 dovlecei medii
un morcov, o ceapă, o rădăcină pătrunjel, o rădăcină țelină mică
două ouă
o ceașcă lapte
o lămâie
o legătură de mărar
o lingură ulei
sare, piper
2 l apă
Mod de preparare:
Dovleceii se rad și se sărează; se lasă să se odihnească 10 minute. Între timp, se curăță celelalte legume și se rad. Se călesc două minute legumele, cu excepția dovleceilor, apoi se adaugă apa și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă dovleceii, se dau 2-3 clocote și se oprește focul. Se lasă să se răcorească. Când compoziția a ajuns la temperatura camerei, se ia un bol separat, se bat ouăle, se adaugă laptele și puțină zeamă din ciorbă, apoi se adauga în oala cu ciorbă. Se potrivește de sare, eventual piper, se acrește cu zeama de lămâie și se presară mărar proaspăt tocat.
sursa: bucataras.ro