Ingrediente:
aprox 500 gr. cartofi
o ceapă mică
1/4 ardei gras roșu
O frunză dafin
un fir de cârnat afumat
două linguri pastă de legume
un ardei iute din borcan
sare, piper alb,
o cană smântână
o lingură făină
o lingură oțet,
o lingură oțet de pe murături
Mod de preparare:
Se curăță și se taie cartofii cubulețe, se pun în apă rece cu sare la fiert. În oală se adaugă ceapa și ardeiul tocate fin, dafinul și cele două linguri de pastă de legume. Se adaugă cârnatul feliat și piperul. Se lasă să fiarbă până se înmoaie cartofii.
Se adaugă ardeiul iute din borcan.
Într-un bol se amestecă smântâna cu făina și se toarnă puțină supă fierbinte până smântâna ajunge la temperatură ridicată și se pune în oală. Se amestecă și se adaugă oțetul.
sursa: bucataras.ro