Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă acră de porc

Ingrediente:

un kg coaste de porc proaspete

un ardei gras verde

un ardei capia

o ceapă mare

3 morcovi potriviţi

jumătate ţelină

două linguri orez basmati

sare

leuştean

cca 7-8 l apă

borş

Mod de preparare:

Se taie coastele, se spală şi se pun la fiert în 7-8 l apă, se adaugă puţină sare. Din când în când se adună spuma formată.

Cât timp fierb coastele pregătim legumele, tăiem ceapa mărunt, ardeiul cubuleţe mici, morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mică. După ce carnea este aproape fiartă şi am adunat toată spuma adăugăm legumele şi potrivim de sare. Când sunt aproape fierte legumele adăugăm orezul, când este fiert şi orezul adăugăm borşul şi mai lăsăm să fiarbă cca. 10-15 minute. Tragem ciorba de pe foc şi adăugăm leuştean tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.