Ingrediente:
un morcov mare
4 cartofi
un ardei
un dovlecel
o ceapă
2 ouă
300 gr. kaizer
Sare, piper
ulei (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Se spală cartofii și se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10 minute. Morcovul se spală, se curăță și se dă prin răzătoare. La fel se procedează și cu dovlecelul însă fără a-l curăța de coajă.
Ardeiul se spală, se curăță de semințe, se îndepărtează cotorul și se toacă mărunt. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Când cartofii s-au fiert, se scurg de apă, se lasă să se răcorescă puțin, cât să se poată curăța de coajă.
Kaizerul se taie mărunt și se călește bine în ulei încins. Se scoate pe un șervet pentru a elimina bine uleiul în exces.
Cartofii curățați se pune într-un bol, se pisează mărunt și se adaugă legumele, kaizerul, ouăle, sarea și piperul după gust.
Se dă compoziția la frigider pentru 30 minute.
Se formează apoi chifteluțe și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins.
se scot pe un șervet de hârtie. Se servesc calde, dar la fel de bune sunt și reci.
sursa: bucataras.ro