Ziarul electronic al arădenilor

Chiftele de soia în crustă de susan

Ingrediente:

200 gr. soia granulată

30 ml. ulei de măsline

30 ml apă minerală

4 căței de usturoi

3 linguri cu făină

pătrunjel

sare, piper alb, boia de ardei dulce

susan alb și negru

Mod de preparare:

Se fierb granulele de soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi se pun într-o strecurătoare și se răcește sub un jet de apă. Se stoarce bine în mână și se pune într-un castron. Se pune făina, apoi se adaugă verdeața, uleiul și apa minerală. Se adaugă usturoi, boia, sare și piper. Se frământă și se obține un aluat cu o textură compactă, foarte ușor de modelat.

Cu mâna mereu umedă se formează chiftelele, care se dau prin susan, apoi se așează într-o tavă, pe hârtie de copt. Temperatura de coacere este de 200 de grade, timp de 10 minute. Se pot consuma atât calde cât și reci.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.