Ziarul electronic al arădenilor

Chec cu nuci

Ingrediente:

un măr mare

200 g. zahăr

100 ml. ulei

100 ml. apă minerală

350 g. făină

zeama și coaja de la o portocală mare

un plic praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie

un plic zahăr vanilat

o linguriță de scorțișoară

50 g. stafide

100 g. miez de nucă

Mod de preparare:

Într-un bol pentru mixer se pune zahărul, uleiul, apa minerală, sucul și coaja de portocală, praful de copt, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie (circa o lingură), zahărul vanilat, mărul ras pe răzătoarea mică și făina.

Totul se amestecă bine cu mixerul pentru a fi încorporate toate ingredientele.

Se ia o tavă /formă de chec, se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă compoziția (o jumătate din ea), se pun stafidele și cealaltă parte de compoziție.

Deasupra se pun nucile și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160 grade.

Se ține în cuptor până trece testul cu scobitoarea.

Se scoate când este copt, se lasă să se răcească și se pundrează.

Se taie rece.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.