Ingrediente:
un măr mare
200 g. zahăr
100 ml. ulei
100 ml. apă minerală
350 g. făină
zeama și coaja de la o portocală mare
un plic praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie
un plic zahăr vanilat
o linguriță de scorțișoară
50 g. stafide
100 g. miez de nucă
Mod de preparare:
Într-un bol pentru mixer se pune zahărul, uleiul, apa minerală, sucul și coaja de portocală, praful de copt, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie (circa o lingură), zahărul vanilat, mărul ras pe răzătoarea mică și făina.
Totul se amestecă bine cu mixerul pentru a fi încorporate toate ingredientele.
Se ia o tavă /formă de chec, se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă compoziția (o jumătate din ea), se pun stafidele și cealaltă parte de compoziție.
Deasupra se pun nucile și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160 grade.
Se ține în cuptor până trece testul cu scobitoarea.
Se scoate când este copt, se lasă să se răcească și se pundrează.
Se taie rece.
sursa: bucataras.ro