Ingrediente:
500 ml. apă minerală
o cană şi jumătate de zahăr
o jumătate cană de ulei
3 3/4 căni făină
un plic praf de copt
5 linguri cacao
esenţă rom
o portocală (coaja şi suc)
o banană
Glazura: două linguri cacao, două linguri zahăr, două linguri ulei, două linguri apă
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă apa cu zahărul până ce se topeşte, se adaugă uleiul, romul şi coaja şi sucul de portocală. Într-un alt bol se amestecă partea uscată, adică făina, praful de copt şi cacaoa. Se adaugă, treptat, partea uscată peste partea lichidă şi se omogenizează.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec, se toarnă compoziţia, într-o parte, se pun feliile de banană şi se adaugă restul compoziţiei. Se pune la copt pentru cca. 25 de minute la foc mediu. Se face testul scobitorii. Când este gata, se lasă în aragaz cu uşa întredeschisă.
Când checul este răcit bine se adaugă glazura. Într-o crăticioară se pune apa şi zahărul, se amestecă până se dizolvă zahărul, se adaugă uleiul şi cacaoa.
Compoziţia se pune pe foc şi se fierbe până se leagă ca un sos mai gros. Această compoziţie se pune peste chec.
sursa: bucataras.ro