Ziarul electronic al arădenilor

Cartofi noi cu ciuperci şi bacon

Ingrediente:

500 gr. cartofi noi

4-6 ciuperci

100 gr. bacon

o legătură mărar

sare, piper, boia dulce

oregano

chilli

două linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine şi dacă mai este nevoie se curăţă de coajă. Se pun într-o oală cu apă şi se fierb aprox. 20 de minute.   Se scot, se pun în apă rece, iar cei de dimensiuni mai mari se taie. Se pun la scurs câteva minute.

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline şi se lasă să se încinga. Se pune în el baconul tăiat bucăţele.  Se lasă 2-3 minute, apoi se adaugă ciupercile tăiate, cartofii şi se condimentează după gust.

Se lasă 10 -15 minute, la foc mediu, iar la final se pune mărarul tocat fin.  Se serveşte cu roşii proaspete sau cu salată.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.