Ingrediente:
500 gr. cartofi noi
jumătate ardei gras roşu (sau kapia)
jumătate ardei iute verde
jumătate ceapă medie
un căţel de usturoi
o roşie
3 linguri ulei măsline
o linguriţă oregano uscat
o foaie de dafin
sare, piper negru
Mod de preparare:
Se taie roşia în două şi se dă pe răzătoare, se pune pulpa într-un vas pentru cuptor. Se taie ardeii cubuleţe mici. Se toacă mărunt ceapa. Se taie usturoiul felii.
Se spală cartofii şi se taie rondele nu foarte groase, apoi se amestecă cu ceapa, usturoiul şi ardeii. Se presară sare, piper negru şi oregano. Se adaugă două linguri de ulei şi se amestecă.
Se toarnă cartofii în vas, peste roşie şi se presară puţin oregano deasupra şi restul de ulei. Se pun 50 ml apă pe marginea vasului. Se introduce dafinul rupt în câteva bucăţi pe marginea vasului, în lichid.
Se dă vasul la cuptor, la 200 C, pentru o oră.
sursa: e-retete.ro