Ingrediente:
5 cartofi medii
o lingură cu unt
50 gr. telemea
Sare, piper
Pentru sos:
o ceapă
3 căței de usturoi
o conservă de ciuperci
3 linguri cu pastă de tomate
Sare, piper
Cimbru, patrunjel tocat
100 gr. cascaval
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când au fiert suficient se pasează cu puțină apă în care au fiert și se adaugă untul, telemeaua, sarea și piperul.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în 2-3 linguri de ulei. Când devine translucidă se adaugă usturoiul tocat și el mărunt, ciupercile tăiate cubulețe, pasta de roșii, o cană de apa și condimentele.
Se lasă să fiarbă până scade puțin sosul. La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Se toarnă sosul într-o tavă termorezistentă. Se ia câte-o lingură din piureul de cartofi, i se dă forma rotundă și se tăvălesc prin cașcaval dat prin răzătoarea cu ochiuri mici. Se așează bilele de cartofi peste sos și se mai răzuiește puțin cașcaval deasupra.
Se coace la cuptor 10-15 minute.
sursa: bucataras.ro