Ingrediente:
300 gr. făină
300 ml. lapte
160 gr. ciuperci din conservă
160 gr. cașcaval
100 gr. salam
3 ouă
3 linguri ulei
un plic praf de copt (10 g)
sare
ulei
Mod de preparare:
Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Într-un castron se bat ouăle, peste care se adaugă laptele, uleiul, ciupercile clătite și scurse, cașcavalul dat pe răzătoarea mare și sarea.
Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se pune peste compoziția lichidă și se omogenizează. Salamul se taie cubulețe și se prăjește, apoi se pune în castronul cu aluat și se încorporează.
Formele de brioșe se ung cu ulei, se umplu cu compoziția rezultată și peste ele se presară cașcavalul, ciupercile și salamul păstrate pentru decor. Apoi se așează într-o tavă și se introduc la cuptor până când se rumenesc.
sursa: bucataras.ro