Ziarul electronic al arădenilor

Borș de văcuță cu ciuperci

Ingrediente:

cca. 500 gr. piept de vacuță

o ceapă galbenă

un praz

un ardei kapia

2 morcovi

jumătate păstârnac

o gulie

o țelină

10 ciuperci

Două linguri ulei de măsline

Sare, boia de ardei dulce, piper, enibahar

leuștean, foi de dafin,

pastă de gogoșari

500 ml. borș de putină cca

tăiței de casă

Mod de preparare:

Zarzavaturile și legumele, curățate și tocate mărunt se pun la călit cca. 10 minute cu puțin ulei de măsline. După ce a expirat timpul se adaugă, bucățile de piept de văcuță, se asezonează de sare, piper și condimente, se completează cu cca. 3 litri apă rece, apoi se lasă la fiert. După ce a fiert carnea se adaugă, borșul și pasta de gogoșari, lăsându-se încă 30 de minute la fiert. Se adaugă tăițeii și se mai lasă la fiert cca. 5  minute.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.