Ingrediente:
un pachet tortellini cu brânză (proaspete)
200 gr. ciuperci champignon
150 ml. smântână
o ceapă mică
2 căţei de usturoi
puţin vin alb
margarină
sare, piper alb măcinat, nucşoară
parmezan ras
Mod de preparare:
Ciupercile se taie felii şi ceapa se toacă în robot mărunt cu usturoiul. Într-o cratiţă se pune ceapa cu margarina la călit, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să se prăjească cca. 10 minute, până scade apa lăsată de ciuperci. Se adaugă puţin vin alb şi se lasă să scadă şi acesta. Se adaugă apoi sare, piper alb măcinat şi nucşoară răzuită. Se pune smântâna şi se dă la foc mic.
Între timp se pune apa la fiert cu sare şi puţin ulei de măsline. Când clocoteşte se pun tortellini şi se lasă până sunt fierte.
Se scot cu o paletă găurită şi se adaugă la sosul de ciuperci.
Se amestecă şi se răzuieşte deasupra parmezan.
sursa: bucataras.ro