Ziarul electronic al arădenilor

Tort de clătite cu sos caramel

Ingrediente:

10 clătite

600 ml. frişcă lichidă

un borcan compot piersici

jumătate borcan compot pere

două pachete caramel

Mod de preparare:

Clătitele se prepară după reţeta clasică.

Într-un ibric se pun 50 ml frişcă lichidă şi caramelele, se lasă la foc mic până ce acestea se topesc. Apoi se lasă să se răcească puţin.

Restul de frişcă se bate bine până s-a întărit.

Pe un platou se pune câte o clătită, se unge cu câte o lingură de frişcă, se ornează cu câteva felii de piersică, apoi din nou o clătită, frişcă, felii piersică sau pere, până se termină clătitele. Se termină cu un strat de frişcă, iar deasupra se pun fructe şi siropul caramel.

Se lasă la frigider pentru câteva ore.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.