Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de pui cu ceapă

Ingrediente:

8 cepe mărișoare, un ardei roșu capia, un ardei verde capia, un ardei iute, un morcov, 2 cartofi mici, un pui porționat: aripi, pulpe, coaste, fără piept, 3 linguri bullion, ulei floarea soarelui, sare, o lingură zahăr

Mod de preparare:

Carnea se porționează, se curăță și se spală. Se pune la fiert în apă cu sare. Ceapa se curăță și se taie fideluță. Morcovul se curăță, spală și se dă pe răzătoare. Ardeii se curăță, spală și se taie cubulețe mici. Cartofii se curăță și se taie cubulețe.

Într-un ceaun de tuci, se  pune un pic de ulei de floarea soarelui și se pune la călit ceapa, la foc mic. Se lasă să se facă bine, cam 30 min după care se pune morcovul, ardeii și cartofii. Se lasă să se mai rumenească un pic, se pune un praf de sare. Între timp, se scurge carnea din zeama în care a fiert și se pune la rumenit în altă tigaie, la foc iute. Apoi, se adaugă peste ceapa călită și se amestecă un pic. Se toarnă bulionul diluat cu câteva polonice de supă, se mai presară un praf de sare, o lingură de zahăr și se bagă tocanița la cuptor pentru vreo 20 min.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.