Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de conopidă

Ingrediente:

un kg. de cartofi

o conopidă mică

două cepe

2 morcovi

6 căței de usturoi

o lingură pastă de ardei dulce

jumătate conservă roșii cuburi cu suc

sare, piper

jumătate legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și usturoiul și se toacă mărunt. Se pun într-o cratiță câteva linguri de ulei cu puțină apă și se pun legumele tocate. Se dă la foc mic pentru câteva minute. Se adaugă și pasta de ardei dulce.

Se curăță și se spală cartofii și conopida. Cartofii se taie cuburi, iar conopida se rupe buchețele și se adaugă în oala peste care se pune apă cât cuprinde.

Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert. Se adaugă roșiile din conservă, sare și piper după gust și se mai lasă încă 10 minute. Când tocănița este gata se închide focul, se pune pătrunjelul tocat mărunt și se acoperă cu capacul.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.