Ingrediente:
un kg. ciuperci proaspete
o ceapă
un morcov
o căpățână usturoi
o conservă roșii cuburi
sare
chilli
ulei măsline
o lingură pastă tomate
o cană năut fiert
câteva fire de mărar
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile și se taie grosier. Ceapa se toacă cuburi, morcovul se dă pe răzătoare, usturoiul se zdrobește și apoi se toacă mărunt.
Într-o tigaie se pun la încins câteva linguri de ulei măsline. Se pun la călit legumele tocate, cu un praf de sare și unul de chilli. Se lasă să sfârâie și apoi se pun ciupercile în tigaie, la foc iute. Când încep să se rumenească și să sfârâie, se pun roșiile tocate, pasta de bulion diluată cu un pic de apă și încă un praf de sare. Se adaugă năutul și mărarul și se lasă pe foc cât să scadă un pic. Se ia de pe foc, se presară un praf de chilli, și se acoperă cu un capac până în momentul servirii.
sursa: bucataras.ro