Ziarul electronic al arădenilor

Tartă de pui cu legume

Ingrediente:

un aluat de tartă (din comerț)

jumătate pui

sare, piper, ulei de măsline, margarină

jumătate praz

2 căței de usturoi

150 gr. ciuperci proaspete

o cutie mică de porumb

2 morcovi medii

un dovlecel micuț

jumătate ardei gras roșu

un ardei iute

sos bechamel

100 gr. cașcaval răzuit

Mod de preparare:

Carnea de pui se fierbe bine și se ia de pe oase, rupând-o fâșii potrivite. Într-o tigaie se pune prazul tăiat julien să se călească cu puțină margarină vegetală pentru gătit. Se lasă la foc mic să se înmoaie și se adaugă 2 căței de ustutoi mărunțiți. Se adaugă apoi dovlecelul spălat și feliat și se amestecă ușor, lăsând să se înmiaoe legumele. Se adaugă ciupercile, sare și piper și se lasă să se călească la foc mediu. În altă tigaie se călește în ulei de măsline morcovul răzuit pe răzătoarea mare, până s-a înmuiat. Totodată, separat se călește ardeiul gras tăiat fâșii mici și la care s-au adăugat câteva felii subțiri de cârnat afumat.

Într-un bol mare se pune carnea de pui peste care se adaugă legumele călite și apoi porumbul scurs de apă. Se pune cașcavalul ras și sosul béchamel.

Foaia de tartă se pune în forma unsă cu margarină și se toarnă compoziția de carne cu legume. Se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru circa 30 minute până se rumeneșt deasupra și baza de tartă este bine coaptă.

Se servește calda sau rece, după preferință.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.