Ingrediente:
Blat:
cireşe (vreo 30)
3 ouă mici
100 g ciocolată cu lapte + o lingură lapte
100 g făină
100 g unt
25 g zahăr pudră
un plic praf de copt
un praf de sare
Decor:
90 g ciocolată cu lapte
două linguri lapte
Mod de preparare:
Spălăm cireşele şi le scoatem sâmburii. Ciocolata o topim pe baie de aburi împreună cu laptele, apoi o lăsăm să se răcorească. Untul îl topim parţial, adăugăm zahărul pudră şi îl mixăm până se întăreşte iar. Când ciocolata s-a răcorit adăugăm untul peste ea şi mixăm bine. Adăugăm ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi mixăm bine. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm. Punem aluatul în tavă şi aşezăm deasupra cireşele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Scoatem tarta din tavă şi lăsăt-o să se răcească. Se topeşte ciocolata cu laptele pe baie de aburi şi se decorează tarta.
sursa: bucataras.ro