Ziarul electronic al arădenilor

Tartă de ciocolată cu cireşe

Ingrediente:

Blat:

cireşe (vreo 30)

3 ouă mici

100 g ciocolată cu lapte + o lingură lapte

100 g făină

100 g unt

25 g zahăr pudră

un plic praf de copt

un praf de sare

Decor:

90 g ciocolată cu lapte

două linguri lapte

Mod de preparare:

Spălăm cireşele şi le scoatem sâmburii. Ciocolata o topim pe baie de aburi împreună cu laptele, apoi o lăsăm să se răcorească. Untul îl topim parţial, adăugăm zahărul pudră şi îl mixăm până se întăreşte iar. Când ciocolata s-a răcorit adăugăm untul peste ea şi mixăm bine. Adăugăm ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare. Apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi mixăm bine. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm. Punem aluatul în tavă şi aşezăm deasupra cireşele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Scoatem tarta din tavă şi lăsăt-o să se răcească. Se topeşte ciocolata cu laptele pe baie de aburi şi se decorează tarta.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.