Ziarul electronic al arădenilor

Tartă cu spanac și ricotta

Ingrediente:

aluat de foietaj

250 gr. ricotta

600 gr. spanac congelat

3 linguri de parmezan

3 ouă

sare

piper

câteva bucăți de cașcaval pentru ornate

Mod de preparare:

Spanacul se călește în puțin ulei până se evaporă apa lăsată și se lasă la răcit. Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt.

Se taie aluatul de foietaj în forma rotundă și se pune în tavă. Se înțeapă aluatul din loc în loc pentru a nu se umfla la copt. Spanacul răcit se amestecă cu ouăle, parmezanul, ricotta, sarea și piperul. Se pune compoziția în formă, iar marginile aluatului de întorc în interiorul tartei. Deasupra se pun câteva bucăți de cașcaval.

Se coace 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.