Ingrediente:
pentru aluat :
300 gr făină
150 gr unt
80 gr zahăr
un ou
un praf de sare
2-3 linguri de apă rece
pentru umplutură:
14-16 prune
două ouă
150 ml smântână lichidă
8 linguri de zahăr
o lingură amidon
vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele până la omogenizare. Se lasă aluatul învelit într-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se întinde o foaie şi se aşează într-o formă de 28 cm. Ca să-şi păstreze forma, se asează în interior o hârtie de copt peste care se pun boabe de fasole. Înţepăm cu furculiţa în câteva locuri şi dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20 minute. Între timp, spălăm prunele şi le tăiem feliuţe. Se aşează feliile de prune peste aluat în cercuri concentrice, iar deasupra turnăm oul amestecat cu smântâna lichidă, zahărul, vanilia şi amidonul.
Coacem până când oul s-a închegat, aproximativ 30 minute şi lăsăm la răcit.
sursa: bucataras.ro