Ziarul electronic al arădenilor

Tartă cu prune

Ingrediente:

pentru aluat :

300 gr făină

150 gr unt

80 gr zahăr

un ou

un praf de sare

2-3 linguri de apă rece

pentru umplutură:

14-16 prune

două ouă

150 ml smântână lichidă

8 linguri de zahăr

o lingură amidon

vanilie

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele până la omogenizare. Se lasă aluatul învelit într-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se întinde o foaie şi se aşează într-o formă de 28 cm. Ca să-şi păstreze forma, se asează în interior o hârtie de copt peste care se pun boabe de fasole. Înţepăm cu furculiţa în câteva locuri şi dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20 minute. Între timp, spălăm prunele şi le tăiem feliuţe. Se aşează feliile de prune peste aluat în cercuri concentrice, iar deasupra turnăm oul amestecat cu smântâna lichidă, zahărul, vanilia şi amidonul.
Coacem până când oul s-a închegat, aproximativ 30 minute şi lăsăm la răcit.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.