Ziarul electronic al arădenilor

Tartă cu brânză şi spanac

Ingrediente:

Aluat:

250 gr. făină

160 ml. apă călduţă

o linguriţă drojdie uscată

50 ml. ulei

un praf de sare

Umplutura:

500 gr. spanac

300 gr. brânză sărată

două fire ceapă verde

3 căţei usturoi

4 linguri de smântână

sare, piper

8 ouă

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu drojdia, apa călduţă, apoi se aduagă sarea şi uleiul. Se frământă aluatul şi se lasă la odihnit. Între timp se pune la fiert, timp de 5 minute, spanacul, după care se scurge de apă şi se taie mărunt.

Ceapa se taie rondele, usturoiul se toacă şi se pun la călit împreună în ulei încins. Se adaugă spanacul şi se mai ţine pe foc 3 minute, se dă deoparte şi se lasă să se răcorească puţin. Se adaugă brânza sfărâmată, smântâna şi 3 ouă bătute cu furculiţa, se amestecă compoziţia, se dă gust cu sare şi piper.

O tavă de copt cu fundul detaşabil se unge cu unt şi se presară cu făină. Se întinde foaia de aluat, se aşează în tavă având grijă să se acoepre şi pereţii vasului cu aluat. Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se toarnă compoziţia cu spanac. Se fac mici gropiţe şi se sparg 5 ouă în ele.

Se dă tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.