Ziarul electronic al arădenilor

Supă de sparanghel

Ingrediente:

500 gr. sparanghel alb proaspăt

un litru apă

1/2 linguriță sare

o linguriță zahăr

două linguri unt

o lingură făină

două linguri smântână pentru gătit

un galbenuș de ou

o lingură suc de lămâie

piper alb

nucșoară

Mod de preparare:

Se spală bine sparanghelul. Se curăță coaja fără a tăia „mugurașul“ din vârf. Se taie sparanghelul în bucățele de circa 3 cm.

Se pune apa la fiert împreună cu o lingură de unt, zahărul și sarea. Când dă în clocot apa, se pun cojile și se lasă să fiarbă 20 de minute.

Se strecoară supa, se aruncă cojile și se pune zeama pe foc adăugând bucățelele de sparanghel. Se lasă la fiert, la foc mic, pentru încă 15 minute.

Într-o tigaie se topește restul de unt și se călește făina adăugând treptat cu un polonic din supă, amestecând pentru a nu face cocoloașe. Se pune amestecul peste supă.

Se oprește focul. Într-un castron se bate gălbenușul cu smântâna lichidă, se adaugă treptat supa peste amestecul de ou, până ajunge la temperatura supei. Se pune amestecul peste supă.

Se pune sucul de lămâie, se potrivește supa de sare și piper, se adaugă un praf de nucșoară.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.