Ingrediente:
o lingură ulei de măsline
o conopidă medie
o linguriță semințe de coriandru
3 căței de usturoi feliati
3 păstârnaci tocați
o bucată de ghimbir
două cepe tocate
o lingură semințe de fenicul
2 ardei iuți
jumătate linguriță de turmeric
zeama și coaja rasă de la o lămâie
un litru supă de legume
o legătură coriandru
Mod de preparare:
Într-o tigaie se prăjesc câteva minute condimentele, fără ulei, cu puțină sare. Apoi se zdrobesc. Legumele se pun într-o cratiță cu ulei încins. Se acoperă și se lasă să se înăbușe timp de 15 minute. Se adaugă usturoiul, ardeii iuți, ghimbirul și condimentele. Se amestecă din când în când timp de cinci minute. Se adaugă zeama și coaja rasă de lămâie. Apoi se toarnă supa cât să acopere legumele.
Se lasă să fiarbă 25-30 de minute, până când legumele devin foarte moi. Se pasează cu un blender, se adaugă coriandrul și puțină zeamă de lămâie. Se servește cu crutoane.