Ziarul electronic al arădenilor

Supă de păstrârnac

Ingrediente:

o lingură ulei de măsline

o conopidă medie

o linguriță semințe de coriandru

3 căței de usturoi feliati

3 păstârnaci tocați

o bucată de ghimbir

două cepe tocate

o lingură semințe de fenicul

2 ardei iuți

jumătate linguriță de turmeric

zeama și coaja rasă de la o lămâie

un litru supă de legume

o legătură coriandru

Mod de preparare:

Într-o tigaie se prăjesc câteva minute condimentele, fără ulei, cu puțină sare. Apoi se zdrobesc. Legumele se pun într-o cratiță cu ulei încins. Se acoperă și se lasă să se înăbușe timp de 15 minute. Se adaugă usturoiul, ardeii iuți, ghimbirul și condimentele. Se amestecă din când în când timp de cinci minute. Se adaugă zeama și coaja rasă de lămâie. Apoi se toarnă supa cât să acopere legumele.

Se lasă să fiarbă 25-30 de minute, până când legumele devin foarte moi. Se pasează cu un blender, se adaugă coriandrul și puțină zeamă de lămâie. Se servește cu crutoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.