Ziarul electronic al arădenilor

Supă de mazăre cu bacon

Ingrediente:

o cană de mazăre

500 ml. supă de legume

un morcov

o ceapă

4 bucăți bacon

o foaie de dafin

jumătate linguriță piper

4 linguri ulei măsline

un cățel usturoi

Mod de preparare:

Mazărea se opărește la foc mic până când se desface și devine ca un piure. Baconul se prăjește până devine crocant , se scoate și se pune deoparte. În locul lui se adaugă uleiul, ceapa tocată și usturoiul, se lasă până ceapa începe să se rumenească, apoi se adaugă morcovul dat prin răzătoare, se călește câteva minute, se adaugă supa de legume, mazărea și foaia de dafin.

Se potrivește de sare și piper. Se servește fierbinte adăugând o bucată de bacon în fiecare farfurie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.