Ingrediente:
2 morcovi
două țeline
o ceapă
150 g fasole
150 g mazăre
3 dovlecei
8 frunze de varză
200 g dovleac
delikat de legume
20 ml ulei de măsline
120 g parmezan
sare, piper
Mod de preparare:
Așezați fasolea într-un bol de 16 cm, turnați apa pentru a o acoperi și lăsați peste noapte. Curățați, spălați și feliați morcovii, dovleceii, țelina și ceapa. Tăiați frunzele de varză în fâșii subțiri.
Așezați legumele tocate într-un vas rece, adăugați puțină apă și porniți aragazul la treapta medie. Când începe să fiarbă adăugați fasolea și mazărea. Fierbeți supa 30 de minute apoi adăugați fâșiile de varză și continuați să fierbeți. Când este fiartă, potriviți de sare, piper și delicat lăsați să se răcească câteva minute, apoi adăugați câteva picături de ulei de măsline. Presărați parmezan în supa de legume și serviți caldă.
sursa: bucataras.ro