Ziarul electronic al arădenilor

Supă de legume

Ingrediente:

2 morcovi

două țeline

o ceapă

150 g fasole

150 g mazăre

3 dovlecei

8 frunze de varză

200 g dovleac

delikat de legume

20 ml ulei de măsline

120 g parmezan

sare, piper

Mod de preparare:

Așezați fasolea într-un bol de 16 cm, turnați apa pentru a o acoperi și lăsați peste noapte. Curățați, spălați și feliați morcovii, dovleceii, țelina și ceapa. Tăiați frunzele de varză în fâșii subțiri.

Așezați legumele tocate într-un vas rece, adăugați puțină apă și porniți aragazul la treapta medie. Când începe să fiarbă adăugați fasolea și mazărea. Fierbeți supa 30 de minute apoi adăugați fâșiile de varză și continuați să fierbeți. Când este fiartă, potriviți de sare, piper și delicat lăsați să se răcească câteva minute, apoi adăugați câteva picături de ulei de măsline. Presărați parmezan în supa de legume și serviți caldă.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.