Ziarul electronic al arădenilor

Supă de legume cu ou

Ingrediente:

o ceapă

o rădăcina de țelină

6 roșii

jumătate legătură pătrunjel

jumătate legătură busuioc

3 linguri ulei

1,5 litri supă de legume (sau apă)

Sare, piper

ouă (în funcție de numărul de persoane)

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei până devine sticloasă. Se adaugă țelina tăiată cuburi și se mai lasă 3-4 minute să se soteze. Între timp roșiile se crestează, se opăresc, se decojesc și se taie cubulețe. Se adaugă și roșiile în cratiță alături de ceapă și țelină apoi se toarnă deasupra supa. Compoziția se sărează, se piperează și se lasă aprox. 15 minute să fiarbă la foc mic.

Înainte să se oprească focul se sparg ouăle și se lasă să fiarbă încet în supa fierbinte aprox. 2 minute, după care se adaugă verdeața tocată mărunt.

Se servește cu crutoane de pâine.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.