Ziarul electronic al arădenilor

Supă de fasole verde

Ingrediente:

500 gr. fasole verde

500 gr. costiță afumată

100 ml. ulei

3 morcovi

un pătrunjel rădăcină

un fir usturoi verde

o ceapă

un ardei

două linguri smântână

un ou

sare, piper

zeamă de lămâie

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Costița se spală bine și se feliază. Legumele se curăță și se spală. Morcovul, ardeiul și pătrunjelul se taie rondele. Ceapa și usturoiul se mărunțesc. Se călesc ușor în ulei legumele împreună cu costița.

Se pun doi litri de apă și se lasă 15 minute la fiert până când morcovul și costița sunt aproape pătrunse. Se adaugă fasolea verde și se lasă la foc potrivit încă 10 minute.

Se drege supa cu smântână amestecată cu ou și diluată cu zeamă caldă. Se servește cu pătrunjel verde, acrită după preferință cu zeamă de lămâie.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.