Ingrediente:
500 gr. fasole verde
500 gr. costiță afumată
100 ml. ulei
3 morcovi
un pătrunjel rădăcină
un fir usturoi verde
o ceapă
un ardei
două linguri smântână
un ou
sare, piper
zeamă de lămâie
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Costița se spală bine și se feliază. Legumele se curăță și se spală. Morcovul, ardeiul și pătrunjelul se taie rondele. Ceapa și usturoiul se mărunțesc. Se călesc ușor în ulei legumele împreună cu costița.
Se pun doi litri de apă și se lasă 15 minute la fiert până când morcovul și costița sunt aproape pătrunse. Se adaugă fasolea verde și se lasă la foc potrivit încă 10 minute.
Se drege supa cu smântână amestecată cu ou și diluată cu zeamă caldă. Se servește cu pătrunjel verde, acrită după preferință cu zeamă de lămâie.
sursa: bucataras.ro