Ziarul electronic al arădenilor

Supă de dovleac (Kurbissuppe)

Ingrediente:

un dovleac pentru gătit, de mărime medie

o ceapă mare

un praz

3 morcovi mari

o roșie mare

o bucată de ghimbir, de mărime medie

2 cartofi

3 căței de usturoi

4 căni de supă de legume

două linguri de ulei

jumătate linguriță coriandru pudră

jumătate linguriță paprika

sare/piper

Mod de preparare:

Dovleacul se curăță de coajă și se taie cuburi la fel ca morcovii și cartofii. Într-o oală se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, morcovii și coriandru. Se gătesc 20 de minute, amestecând frecvent.

Se adaugă usturoiul pisat, ghimbirul ras, prazul tăiat rondele și roșia tăiată cuburi și se gătesc încă 20 de minute.

Se adaugă supa, paprika, sare/piper și se amestecă. Se acoperă și se lasă la foc mic 30 de minute.

Cu ajutorul unui blender se trasformă totul într-o supă cremă.

Se servește cu unt, ierburi proaspete și pâine cu semințe și, dacă nu este post, cu bucățele de bacon crocant.

sursa: bucataras.ro 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.