Ingrediente:
o ceapă
2 morcovi mari
6-7 cartofi mari
200 gr. caşcaval
un litru lapte
sare
o linguriţă curry
ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, morcovii şi cartofii. Ceapa se toacă mărunt, iar cartofii şi morcovii se taie cubuleţe foarte mici.
Se pun două linguri de ulei la încins, se adaugă ceapa, se căleşte 3 minute, apoi se adaugă morcovii. Se mai călesc 5 minute, apoi se adaugă 2,5 litri de apă.
Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă cartofii, se sărează şi se lasă să fiarbă, la foc mediu. Când cartofii sunt fierţi se adaugă laptele. Când începe din nou să fiarbă supa se adaugă caşcavalul tăiat cubuleţe şi linguriţa de curry.
Se lasă să fiarbă până se topeşte caşcavalul. Se stinge apoi focul. Se serveşte supa caldă.
sursa: bucataras.ro