Ziarul electronic al arădenilor

Supă de cartofi

Ingrediente:

5 lingurițe ulei de măsline

două cepe

3 căței de usturoi

3 cartofi mari albi

două ramuri de rozmarin

8 felii de pâine

un litru supă de legume

sare

Mod de preparare:

Se spală, curăță și taiem cuburi cartofii, apoi se pun la fiert în apă cu puțină sare 10 minute. Se taie ceapa mărunt. Se pune la călit în ulei încins. Cand s-a înmuiat, se adaugă usturoiul zdrobit și o ramură de rozmarin. Se scurg cartofii și se pun peste ceapă și usturoi. Peste ele se toarnă supa de legume caldă. Se lasă să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic.

În acest timp, se încinge cuptorul. Se taie pâinea și se unge cu ulei de măsline, se freacă cu usturoi și rozmarin și se pune la copt timp de 10 minute. După ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transferă într-un blender și se mixează până când se obține o pastă omogenă. După ce s-a obținut consistența dorită, supa se pune în boluri și se servește cu pâinea prăjită.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.