Ingrediente:
o ţelină
2 morcovi
un praz
o ceapă mare
3 căni apa
250 gr. ciuperci
o linguriţă sare
piper
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se taie morcovii şi prazul rondele. Se taie ţelina cuburi nu foarte mari. Se încing bine două linguri ulei şi se căleşte ceapa până devine sticloasă. Se adaugă morcovii, prazul şi ţelina şi se mai căleşte totul, amestecând des, cca. 5 minute.
Se condimentează legumele cu o linguriţă sare şi puţin piper şi se stinge totul apa. Se aduce la fierbere şi se lasă la fiert la foc mediu pentru cca 20-30 minute, până legumele sunt fierte.
În acest timp, se pregătesc crutoanele de ciuperci. Se încing foarte bine cele două linguri de ulei rămase şi se prăjesc în el ciupercile tăiate feliuţe, la foc mediu spre mare. Se prăjesc până devin uşor rumene şi crocante. Se scot din tigaie şi se presară puţină sare pe ele.
Când legumele sunt fierte se strecoară de supa şi se pun legumele în blender sau robot. Se mixează bine timp de un minut, apoi se adaugă puţin câte puţin supa, până capătă consistenţa pe care o dorim.
Se poate servi şi cu crutoane de pâine.
sursa: bucataras.ro