Ziarul electronic al arădenilor

Supă cremă de spanac

Ingrediente:

300 gr. de spanac

o ceapă

o legătură de leuştean

700 ml de supă de legume sau de pui

500 ml de lapte

zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie

o lingură ulei

sare, piper măcinat

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa. Se taie fin leuşteanul. Într-o oală se pune uleiul, se adaugă ceapa, se căleşte timp de 3 minute.

Se pune spanacul opărit şi tocat, şi se căleşte două minute. Se toarnă supa de legume (sau de pui) şi laptele. Se condimentează cu sare şi piper măcinat. Se amestecă şi se lasă supa de legume să clocotească timp de 5 minute, apoi se închide aragazul.

Se pune treptat zeama de lămâie. Se adaugă leuşteanul în ciorba de spanac, se amestecă şi se condimentează cu sare şi piper.

Se acoperă oala cu un capac şi se lasă supa să stea minim 10 minute, pentru ca aromele să se combine.

Se serveşte supa de spanac cu smântână şi crutoane.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.