Ziarul electronic al arădenilor

Supă cremă de rucola

Ingrediente:

400 gr. mazăre verde

2 cartofi dulci

o ţelină cât un pumn

50 gr. rucola

300 ml. smântână

o linguriţă maghiran uscat

sare

Mod de preparare:

Se pune mazărea la fiert în apă, împreună cu ţelina tăiată felii. Când sunt aproape gata fierte se adaugă şi cartofii tăiaţi felii. După ce au fiert legumele se dă gust cu sare şi maghiran şi se lasă să mai dea în câteva clocote.

După ce s-a dat gustul, legumele şi o parte din zeamă (cam jumătate) se adaugă în blender împreună cu smântâna şi se mixează bine.

După ce s-a mixat bine se toarnă compoziţia într-o cratiţă şi se mai adaugă din apa în care au fiert legumele cât doriţi să fie mai lichidă sau mai groasă.

Se pune supa în farfurie, se presară rucola tăiată mărunt şi se serveşte cu crutoane.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.